Barnmorskebilen

Att föda barn är en av de största händelserna i livet. Denna händelse kan vara både omtumlande, skrämmande och alldeles, alldeles underbar. Många kvinnor känner sig dock rädda i kontakten med vården och vill ha en mer personlig vård i en miljö där man känner sig trygg. Oftast är den miljön i hemmet och detta har bidragit till att Barnmorskebilen startade. Barnmorskebilen låter dig få hembesök av din barnmorska, både för samtal och undersökning innan förlossningen. Vill man sedan föda hemma är också det möjligt. Filosofin är att se din graviditet som något helt naturligt, att inte förutsätta att komplikationer och sjukdomar kommer att uppstå.

Trots att man väljer att inte se på komplikationer som något som måste tillstöta är man givetvis noga med att göra alla nödvändiga undersökningar för att detta inte ska ske. Man mäter till exempel magen för att se att barnet växer som det ska. Barnmorskan tar också urinprov och blodprov samt lyssnar på barnets hjärta för att se att det slår som det ska. Barnmorskebilen är ett fantastiskt alternativ om du vill ha professionell och personlig vård inför din förlossning, men drar dig för att vistas i sjukhusmiljö. Här får du tid för samtal och vård i din egen trygga hemmamiljö.

Barnmorskebilen

Barnmorskebilen hjälper dig att föda hemma

Barnmorskebilen kan, som tidigare nämnts, också bistå vid en hemförlossning. Förutsättningarna är då att du är frisk och att graviditeten utvecklats normalt. Både förstföderskor och kvinnor som fött flera barn kan föda hemma. De som fött tidigare bör dock ha haft normala förlossningar. I dagsläget är det inte ett speciellt stort antal kvinnor som väljer hemförlossning på grund av rädsla för att något ska gå fel. Bra att veta, är att en fördel med att föda hemma, är att det kan hjälpa dig att slappna av och på så vis ge dig en bättre och lugnare förlossningsupplevelse. Med proffsig hjälp vid din sida är också detta ett tryggt alternativ.